| Language of Instruction |
Türkçe |
| Course Type |
Area Elective Courses |
| Course Instructor(s) |
ARAŞ. GÖR. BEYZA UYANIK |
| Mode of Delivery |
The mode of delivery of this course is face-to-face |
| Prerequisites |
There is no prerequisite or co-requisite for this course. |
| Courses Recomended |
- |
| Recommended Reading List |
Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar, A. (2016). Gastronomi Tarihi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Dünya Mutfakları I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. (2016). Gastronomi ve Medya. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Günay Aktaş, S. (2016). Gıda Coğrafyası. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Yöresel Mutfaklar. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Zencir, E. (2016). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Menü Yönetimi Yılmaz, H. ve Dündar Arıkan, A. (2016). Menü Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yüncü, H. R. (2016). İçecek Bilgisi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Dündar Arıkan, A. (2016). Dünya Mutfakları II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Bilgin, A. ve Önçel, S. (2016). Osmanlı Mutfağı. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Önçel, S. (2016). Mutfak Hizmetleri Yönetimi. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Özcan, A. (2017). Besin Güvenliği ve Hijyen. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. |
| Assessment methods and criteria |
Midterm Practice Final exam |
| Work Placement |
The aim of this course is to encourage students to participate in gastronomy and food activities. Students are expected to take part in gastronomy-related events. |
| Catalog Content |
Event Design in Gastronomy; Determining the Target Audience; Concept Creation; Determining Date and Venue; Creating a Budget; Program and Content Planning: Activity flow and task sharing; Marketing and Promotion: Social media, website, posters, brochures; Procurement of Resources and Support: Sponsorship agreements and volunteer support; Implementation and Monitoring: Preliminary preparation, implementation of the activity and receiving activity feedback, improvement of the activities; Event application-I; Event application-II; Event application-III; Event application-IV. |