|
1. hafta |
İlk İnsanlarda Beslenme |
|
2. hafta |
Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri |
|
3. hafta |
Mezopotamya Mutfağı |
|
4. hafta |
Eski Yunan, Roma, Mısır ve Uzak Doğu Mutfakları |
|
5. hafta |
Orta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü |
|
6. hafta |
Abbasi Mutfağı ve Anadolu Selçuklu Mutfağı |
|
7. hafta |
Amerika'nın Keşfi Ve Yeni Gıdalar Rönesans Ve İtalyan Mutfağı |
|
8. hafta |
Modern Çağ’da Fransız Mutfağının Gelişimi |
|
9. hafta |
Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi |
|
10. hafta |
Gastronomide Yeni Akımlar |
|
11. hafta |
Çay, Kahve ve Kakao |
|
12. hafta |
Tahıllar ve Bakliyatlar |
|
13. hafta |
Şeker, Patates, Domates |
|
14. hafta |
Sebze ve Meyveler |