1. hafta |
İlk İnsanlarda Beslenme |
2. hafta |
Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri |
3. hafta |
Mezopotamya Mutfağı |
4. hafta |
Eski Yunan, Roma, Mısır ve Uzak Doğu Mutfakları |
5. hafta |
Orta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü |
6. hafta |
Abbasi Mutfağı ve Anadolu Selçuklu Mutfağı |
7. hafta |
Amerika'nın Keşfi Ve Yeni Gıdalar Rönesans Ve İtalyan Mutfağı |
8. hafta |
Modern Çağ’da Fransız Mutfağının Gelişimi |
9. hafta |
Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi |
10. hafta |
Gastronomide Yeni Akımlar |
11. hafta |
Çay, Kahve ve Kakao |
12. hafta |
Tahıllar ve Bakliyatlar |
13. hafta |
Şeker, Patates, Domates |
14. hafta |
Sebze ve Meyveler |