Recommended Reading List |
Kozak, N., Kozak, M. ve Akoğlan Kozak, M. (2019). Genel Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık Baysal, Ayşe. Beslenme Kültürümüz. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.Baysal, Ayşe. Beslenme. Ankara: Hatiboğlu Basım ve Yayım.Bober, Phyllis (1999): Art, Culture, and Cuisine: Ancient and Medieval Gastronomy. Chicago, USA: University Chicago Press Ltd. Civitello, Linda (2004): Cuisine and Culture: A History of Food and People. Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.Freedman, Paul. Yemek: Damak Tadının Tarihi. İstanbul: Oğlak Yayınevi.Güldemir, Osman. (2012). “Yiyecek İçecek Sektörü”. Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2607, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1575, ISBN: 978-975-06-1138-4, ss. 2-23.Güldemir, Osman. (2015). “Yiyecek ve İçecek Bölümü Mutfak Planlaması”. Turizm İşletmelerinde Yiyecek-İçecek Yönetimi El Kitabı (Editör: Murat Doğdubay). Ankara: Grafiker Yayınları, ISBN: 978-605-4692-95-8, ss. 101-123.Güldemir, Osman. (2016). “Gelir ve Maliyet Kontrolü”. Yiyecek İçecek Yönetimi. Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, ISBN: 978-975-06-1909-0, ss. 146-173. Güldemir, Osman. (2016). “Üretim ve Servis Süreci”. Yiyecek İçecek Yönetimi (Editörler: Hakan Sezerel ve Murat Doğdubay). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3288, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2151, ISBN: 978-975-06-1909-0, ss. 112-145. Güldemir, Osman. (Haziran 2016). “Matbah, Tabbahin ve Kütüp”. TAFED Matbah, sayı: 1, s. 52-54.http://foodinlife.com.tr/http://istanbuleats.com/ http://osmanguldemir.blogspot.com.tr/http://uktv.co.uk/goodfood/homepage/sid/566http://www.cooksillustrated.com/http://www.copenhagencooking.com/?lang=enhttp://www.gastronomi.com.tr/http://www.ifood.tv/http://www.thekitchn.com/http://www.turizmgazetesi.com/http://www.turkyemekkulturu.info/Mutfak Sırları (Aşçılık Dünyasından Mahrem Maceralar) , Anthony Bourdain, Oğlak Yayınları. |
Catalog Content |
Introduction to Tourism: Tourism Concept and Development; Classification of Tourism; Tourism Business; Characteristics of Tourism; Importance and Effects of Tourism in Terms of Economic, Social and Physical Environment; Basic Cookery Information; Kitchen Rules, Cloths, Communication; Individually Owned Features for a Cook; Organizational Capabilities for the Kitchen; Kitchen Tools and Materials; Preparation in Kitchen; Kitchen Departments; Kitchen Organization; Kitchen Management; Purchasing, Receiving, Production, Controls, Measuring, Packaging, Protection, Sales and Distribution; Occupational Health and Safety for Cookery; First Aid; Food Safety; Hygiene. |